Перейменовано музей історії Великої Вітчизняної війни

Декомунізація в дії: «Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни» перейменовано на «Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс»

Міністр культури В’ячеслав Кириленко підписав наказ, відповідно до якого Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни» перейменовано на «Музей історії України у Другій світовій війні. Меморіальний комплекс».

Рішення про перейменування музею ухвалено на підставі законів про декомунізацію — «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», а також законів «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про культуру», «Про музеї та музейну справу»; Положення про Міністерство культури України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді