Буде спрощено умови вступу до українських вишів для кримських випускників

МОН України розроблятиме механізм, що надаватиме змогу кримським абітурієнтам вступити до вишів, що знаходяться на підконтрольній українськй владі території

Міністр освіти та науки Сергій Квіт повідомив, що випускники з Криму зможуть вступати до українських університетів, але після внесення змін до законодавства, передає Укрінформ.

«Ми повинні попрацювати над тим, який статус будуть мати кримські випускники. Очевидно, що цей законопроект повинен адресуватися цілком Криму. Ми будемо працювати кілька наступних місяців, щоб вчасно прийняти всі норми нового закону, які будуть стосуватися саме випускників кримських шкіл»,  — зазначив Квіт.

За словами С. Квіта, поки невідомо скільки абітурієнтів з Криму подали заяви до українських вишів цього року, міністр наголосив, що остаточна статистика буде відома тільки після закінчення вступної.

Наразі триває зовнішнє незалежне оцінювання для випускників  з анексованого Криму , його подовжено до 27 липня.

Як повідомив заступник міністра освіти і науки України Олег Дерев'янко, для кримських випускників також подовжено  термін отримання українських атестатів про середню освіту — до 1 вересня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді