Буде спрощено умови вступу до українських вишів для кримських випускників

МОН України розроблятиме механізм, що надаватиме змогу кримським абітурієнтам вступити до вишів, що знаходяться на підконтрольній українськй владі території

Міністр освіти та науки Сергій Квіт повідомив, що випускники з Криму зможуть вступати до українських університетів, але після внесення змін до законодавства, передає Укрінформ.

«Ми повинні попрацювати над тим, який статус будуть мати кримські випускники. Очевидно, що цей законопроект повинен адресуватися цілком Криму. Ми будемо працювати кілька наступних місяців, щоб вчасно прийняти всі норми нового закону, які будуть стосуватися саме випускників кримських шкіл»,  — зазначив Квіт.

За словами С. Квіта, поки невідомо скільки абітурієнтів з Криму подали заяви до українських вишів цього року, міністр наголосив, що остаточна статистика буде відома тільки після закінчення вступної.

Наразі триває зовнішнє незалежне оцінювання для випускників  з анексованого Криму , його подовжено до 27 липня.

Як повідомив заступник міністра освіти і науки України Олег Дерев'янко, для кримських випускників також подовжено  термін отримання українських атестатів про середню освіту — до 1 вересня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3863

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді