Освітні посадовці повідомили про перевірку дисертацій

Міністр та голова комітету ВР відмовляться від наукових ступенів у разі плагіату

Перевірка дисертацій

Як провести тарифікацію педагогів

Міністр освіти та науки та голова освітнього комітету ВР зобов’язалися відмовитися від отриманих ними наукових ступенів, якщо в їхніх дисертаціях будуть виявлені відхилення від принципів академічної доброчесності.

Таку інформацію зазначено в спільній заяві Сергія Бабака та Оксена Лісового у відповідь на дискусії у наукових колах щодо додержання принципів академічної доброчесності при захисті дисертацій освітянських посадовців.

Як повідомив голова освітнього комітету ВР Сергій Бабак, уже в день призначення Оксена Лісового на посаду міністра було узгоджено принципи освітньої політики, одним з яких є принцип академічної доброчесності.

Саме тому представники освітянських установ ініціювали перевірку своїх дисертацій експертами Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Чи зобов’язані керівники закладів освіти подавати декларацію

«Ми хочемо очистити систему, і для того щоб це зробити, нам треба почати з себе. Тому ми вже зробили перший крок і подали документи з нашими дисертаціями до Національного агентства забезпечення якості вищої освіти на перевірку. У разі якщо в Національному агентстві забезпечення якості вищої освіти будуть знайдені будь-які відхилення у нас від принципів академічної доброчесності, ми готові відмовитися від наших наукових ступенів», — акцентував Сергій Бабак.

Зі свого боку міністр освіти Оксен Лісовий зауважив, що такий крок є формуванням нової культури академічної доброчесності.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді