Зміни в сфері освіти, які планує новий міністр у своїй діяльності

МОН за міністра Оксена Лісового акцентуватиме свою увагу на зміні культури у школі

Зміни в сфері освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти та науки за керівництва нового міністра Оксена Лісового акцентуватиме свою увагу на зміні культури у школі. Зокрема, у підходах до освітнього менеджменту та створення умов для творчої вільної роботи вчителів.

Про це зауважив міністр освіти та науки Оксен Лісовий під час свого виступу в парламенті перед призначенням на посаду. 

Як він зазначив, увага Міносвіти перш за все фокусуватиметься на школі.

«Звичайно, перш за все фокус уваги на школі. Наше завдання — змінити в принципі культуру в освіті, і в школі перш за все. Для цього ми повинні переглянути підходи до освітнього менеджменту, для цього ми повинні створити умови для творчої вільної роботи вчителів. Для цього ми повинні створити цілий ряд інструментів, і в першу чергу інструментів, які дозволять їм витрачати більше часу на креатив і на роботу з дітьми, і менше часу на бюрократію», — наголосив очільник МОН.

Також він акцентував, що цифровізація освіти також буде одним із пріоритетів, і вона буде пронизувати всі рівні освіти і всі напрямки.

«Повинні бути продовжені всі конструктивні реформи, які були розпочаті, які повинні бути проаналізовані, переосмислені та перезавантаженні з огляду на виклики сучасного дня», — підкреслив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді