Чи об'єднають МОН з іншими міністерствами

Об'єднувати Міністерство освіти і науки з якимось іншим міністерством не варто

Об'єднувати МОН з іншими міністерствами поки не планують

Новий порядок військового обліку: 11 змін

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

Наразі є різні варіанти об'єднання або приєднання до інших міністерств, а також варіант залишити МОН окремим відомством.

«На чому саме зупиниться Кабінет Міністрів мені не відомо. Але я вважаю, що об'єднання Міносвіти з якимось іншим міністерством не варто. Можливо, теоретично, ще з Міністерством молоді і спорту можна об'єднати. Бо крім спорту вищих досягнень, весь інший спорт дотичний до системи освіти», – зауважив Бабак.

«Той, хто пропонує об'єднання з іншими міністерствами, не зовсім розуміє масштаб Міносвіти. Там більше 30 тисяч різних суб'єктів: школи, садки, профтехи, виші – масштаб неймовірний. Я не уявляю, як його можна об'єднати, наприклад, з Мінкультури, в якого там теж десятки тисяч об'єктів. Крім того, це тотально різні речі. Я не знаю жодної людини, яка б могла б очолити такі гібридні міністерства. Я вважаю, що воно повинно залишитися окремо», – підкреслив Сергій Бабак. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Який він – сучасний керівник закладу освіти?

Креативний, самодостатній, розуміє як створити комфортний освітній простір у закладі, реалізовує успішні ідеї щодо покращення якості освіти, забезпечує умови для самореалізації дітей та педагогів. Впізнаєте себе? Тоді ви ідеально підходите на посаду керівника. Та це ще не всі характеристики. Детальніше - у публікації.
28398

Як учителеві знизити рівень шуму у класі

Часто у класі учні галасують та активно виражають свої емоції. Перша реакція вчителя — зауваження, десята — крик. Дізнайтеся, чи доцільно взагалі сварити дітей за шум у класі та чому голосне спілкування може бути корисним.
2300

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53914

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді