НУШ: як проходить процес підготовки підручників для 5 класу

В ІМЗО повідомили, що підручники з математики для 5 класу надруковані, а з української мови в процесі

Підручники для 5 класу НУШ

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Нещодавно платформа «НУШ» надіслала звернення до Інституту модернізації змісту освіти, щоб отримати інформацію про кінцеві терміни друку й доставлення до закладів загальної середньої освіти України підручників для 5 класів Нової української школи з кожного предмета.

Як зазначили в ІМЗО, Державним бюджетом України на 2022 рік було передбачено 1 328 950,3 тис. грн на видання підручників для школярів та вчителів.

Проте збройна агресія рф проти України призвела до того, що внаслідок скорочення витрат Державного бюджету України на 2022 рік цей показник склав нуль гривень.

Зі свого боку Міністерство освіти та науки України звернулося до міжнародних організацій по фінансову допомогу на видання підручників, у яких є нагальна потреба, а саме: підручники для 5 класів учням та педагогічним працівникам з навчанням українською мовою та мовами національних меншин ЗЗСО загальним накладом 7 516 824 примірники (зокрема, підручники з мов національних меншин та з аудіосупроводом).

Завдяки Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) було надрукувано та доставлено підручники з «Математики» для 5 класу загальним накладом 472 440 примірників (100 % замовлення).

Окрім того, спільно з Польським Інститутом надрукували та доставили підручники для 5 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Біленька-Свистович Л. О., Ярмолюк М. О.) «Польська мова (1-й рік навчання)» накладом 11 897 примірників (100 % замовлення).

Щодо підручників з української мови, то Рада Європи наразі друкує для 5 класу загальним накладом 503 324 примірники. Строки доставки, за словами представників ІМЗО, партнери не повідомляють.

Про процес підготовки та виготовлення інших підручників невідомо. 

«Міністерство освіти і науки України постійно тримає на контролі питання забезпечення підручниками учнів 5 класу Нової української школи. Наразі ведуться перемовини з потенційними донорами», — зауважили в Інституті модернізації змісту освіти. 

Джерело: НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді