Зріст попиту на професію онлайн-учителя

Професія онлайн-учителя посіла четверту сходинку серед професій майбутнього

Зріст попиту на професію онлайн-учителя

Закон про електронні трудові книжки: що врахувати

Професію онлайн-учителя внесли до найбільш популярних професій, що можуть бути дуже затребувані вже в найближчому десятилітті.

Таку інформацію оприлюднили у звіті Національного агентства кваліфікацій «Людський капітал 2030».

В організації повідомляють, що у сучасному світі запит професій і кваліфікацій має схильність швидко змінюватися.

Онлайн і офлайн форми дистанційного навчання: як ефективно поєднати

«Більшість аналітиків упевнені, що майбутнє за сучасними технологіями, і скоро не буде сфер діяльності, у яких вони не будуть задіяні. Тенденції сучасного ринку праці — максимальна роботизація й мінімізація фізичної праці. У майбутньому залишиться не так багато сфер діяльності, у яких потрібна буде присутність людини, а саме: медицина, освіта, персональні послуги, домогосподарство», — йдеться у прогнозі Національного агентства кваліфікацій.

Окрім того, професія онлайн-учителя отримала від аналітиків четверту сходинку серед професій майбутнього, що будуть найбільш затребуваними у найближчі десять років.

«Основною тенденцією у професіях майбутнього є навчання в Інтернеті. І вчителі почали помічати потенціал онлайн-класу, що дозволяє залучати більшу кількість учнів. Це козир для професіоналів, які хочуть розвивати свій бізнес, поширюючи знання. Ринок онлайн-курсів усе більше спеціалізується та поширюється», — акцентують у Нацагенстві.

Серед першої трійки найбільш затребуваних професій, на думку експертів, посіли фахівці з розробки програмного забезпечення, професіонали у роботі з клієнтами та розробники інтернетконтенту.

Також аналітики визначили навички майбутнього, якими мають володіти фахівці майже в усіх сферах життя.

Першочерговими навичками, за визначенням експертів, стануть системне мислення, критичне мислення, підприємницьке та аналітичне мислення.

Зокрема, серед затребуваних навичок: навички з міжгалузеві комунікації, бережливого ставлення до виробництва, комерційної обізнаності, управління складними автоматизованими комплексами, навички з фінансової грамотності та орієнтації на клієнта.

Загалом фахівцями Національного агентства кваліфікацій визначено 30 професій і відповідних кваліфікацій, які, на думку експертів, будуть найбільш запитуваними на ринку праці в найближчому десятиріччі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді