MediaGuide — електронний інтерактивний журнал для дітей

Академія української преси презентувала перші три номери інтерактивного журналу для дітей та роботи з дітьми

Академія української преси презентувала перші три номери інтерактивного журналу для дітей MediaGuide, присвячені темам «Газета», «Книги», «Кіно».

Автор проекту — Елла Баран, аспірантка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

За словами розробників, MediaGuide#Газета створено для підвищення рівня медіаграмотності дітей. Окрім того, за його допомогою пропонується оптимізувати навчальний процес, включивши проект в комплекс медіосвітнього курсу як додатковий майданчик для практичної діяльності дитини.

У MediaGuide#Книги йдеться про «безліч родзинок книжкового виміру», та  пропонується створити власний книжковий продукт.

Випуск MediaGuide#Кіно розповідає про зародження, поширення, основні етапи створення кіно. Читачеві буде надано змогу перевірити свої знання в кіносфері.

Кожен випуск має героя-провідника — ракету-олівець Олі.

Журнали мають однакові рубрики, кожна з яких поділяється на розділи:

  • Медіапростір
  • МедіаЛенд
  • DIY (Do-it-yourself).

Медіапростір містить три розділи: «Вперед — у минуле» (розповідає про історію становлення теми), «Медіакомпас» (присвячений опису сучасного стану теми), «Словник» (тут подаються цікаві терміни з теми ).

МедіаЛенд охоплює розділи «ІнформБонус», «Поза межами» та «Цікаво про..», у яких наводяться додаткові цікаві факти з теми.

DIY складається з розділів «Практичний путівник», «Допоміжні матеріали» та «Інформпостер», у яких описано, як створити власний медіапродукт, а також надано невелике домашнє завдання або контрольний тест.

Проект реалізується за допомогою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Інтерньюз та програми MYMEDIA, що фінансується DANIDA.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді