Місцеві бюджети не використали 5 млрд освітньої субвенції

На рахунках місцевих бюджетів утворилось 5,3 млрд залишків невикористаної освітньої субвенції

Місцеві бюджети не використали 5 млрд освітньої субвенції

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Відповідно до підрахунків станом на 01 січня 2021 року на рахунках місцевих бюджетів утворилось 5,3 млрд грн невикористаних залишків освітньої субвенції.

Таку інформацію оприлюднив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, з посиланням на інформацією Державної казначейської служби.

Як зазначив чиновник, ця субвенція спрямовується з державного бюджету місцевим бюджетам на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Залишки утворились у 24 обласних бюджетах, 401 районному бюджеті, 100 бюджетах міст обласного значення та 776 бюджетах ОТГ.

Проте у 209 громадах залишки коштів освітньої субвенції відсутні.

«Залишки освітньої субвенції — це той ресурс, який має бути спрямований органами місцевого самоврядування на підвищення якості освіти та забезпечення належного доступу до неї. Наразі не може не турбувати те, що, наприклад, за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, у 2020 році 38% випускників склали ЗНО з української мови на початковому та середньому рівнях. Ситуація щодо вивчення інших предметів теж потребує вивчення та прийняття засновниками шкіл раціональних управлінських рішень», — акцентував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46380

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді