Як відбуватиметься ЗНО в 2021 році

Міносвіти та УЦОЯО розроблено декілька варіантів проведення ЗНО в 2021 році

Як відбуватиметься ЗНО в 2021 році

Працівник звільняється: коли і як законно затримати на роботі

Міністерство освіти і науки спільно з Українським центром оцінювання якості освіти розроблено декілька сценаріїв проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році.

Цю інформацію опублікував міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Як зазначив міністр, варіант проведення ЗНО буде залежати від епідемічної ситуації в Україні.

«Вже з 1 лютого розпочнеться реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Розроблено декілька варіантів його проведення: або в повноформатному режимі, або як державна підсумкова атестація у формі ЗНО, або як ДПА в закладах освіти (за вибором здобувача освіти). Це варіанти, які можуть бути схвалені з урахуванням епідемічної ситуації в Україні», — наголосив очільник МОН України.

Він також зауважив, що доцільність імплементації одного з варіантів буде розглядатися в березні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Зокрема, за словами міністра, ЗНО залишиться основним інструментом вступу до вишів.

«Ще раз наголошую: ЗНО нікуди не зникає. А всі маніпуляції на цю тему — невдячна справа. Зовнішнє незалежне оцінювання є основним інструментом якісного та неупередженого вступу до закладів вищої освіти України», — зазначив Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді