Сертифікація довела свою ефективність у системі зовнішнього забезпечення якості освіти

22 грудня 2022 року відбувся круглий стіл «Сертифікація — генератор якісних змін у системі освіти», до якого онлайн долучилося понад 400 сертифікованих учителів.

vchytel_notebook_2021_Pedrada.jpg

«Сертифікація довела свою ефективність у системі зовнішнього забезпечення якості освіти та отримала схвальні відгуки. Крім того, постала нова спільнота — спільнота сертифікованих учителів та експертів, — що здатна багато зробити для трансформації системи освіти. Державі потрібні “агенти змін”, які розвиватимуть горизонтальні зв’язки та популяризуватимуть інноваційні педагогічні ідеї задля успіху українських учнів», — зазначив Руслан ГУРАК, Голова Державної служби якості освіти України.

Учасники круглого столу підбили підсумки цьогорічної сертифікації, що проходила в умовах воєнного стану, виокремили роль експертів, серед яких були і сертифіковані вчителі, та окреслили перспективи до 2030 року. Зокрема, позитивну оцінку отримала концепція сертифікації директорів шкіл як така, що дасть змогу залучати в освіту дедалі більше високомотивованих і цілеспрямованих управлінців.

Нагадаємо, що у 2022 році успішно пройшов сертифікацію 1171 учитель початкових класів. Наразі в Україні 3098 сертифікованих педагогів із чинним сертифікатом, що становить 4% від загальної кількості вчителів початкових класів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
73596

Як оцінюватимуть учасників сертифікації-2020

Державна служба якості освіти оновила методику оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Як воно відбуватиметься у 2020 році? Скачайте оновлену методику оцінювання, а також нову анкету самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності
16892

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді