Всі освітні послуги відтепер мають надавати українською мовою

Українська мова стала обов’язковою для надання всіх освітніх послуг
Всі освітні послуги відтепер мають надавати українською мовою

Чи запобігли перехресного забруднення: шість чеклістів

Про таке введення повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй фб-сторінці.

Згідно з частиною 2 статті 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» підприємства, установи та організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці та інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів, мають обслуговувати їх державною мовою.

«Нагадуємо основні вимоги законодавства щодо державної мови в закладах освіти, а також звертаємо увагу на те, як стаття 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” стосується сфери освіти.

Заклади освіти є юридичними особами, що надають освітні послуги, тобто комплекс визначених законодавством, освітньою програмою та / або договором дій, що мають визначену вартість та спрямовані, аби здобувач освіти досягнув очікуваних результатів навчання (пункт 18 частини 1 статті 1 Закону України “Про освіту”)», – зазначив Сергій Горбачов.

Крім того, він нагадав, що згідно зі статтею 7 Закону України «Про освіту», мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна.

Разом з тим, особи, які належать до національних меншин України та корінних народів, мають право навчатися в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної та початкової освіти мовою відповідної національної меншини чи корінного народу, поряд із державною.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді