Мінекономіки розробило нові методичні рекомендації щодо закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти

Якщо ваш заклад фінансово автономний, то закупівлі харчування лягають на ваші плечі. На основі нових рекомендацій редакція журналу «Практика управління закладом освіти» розробила алгоритм з 7 кроків, що допоможе зекономити на закупівлях, запобігти корупційним діям і зловживанням.
СКОРИСТАТИСЯ ГОТОВИМ АЛГОРИТМОМ
Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
Окрім поняття «якість», існує поняття «безпечність». Саме воно є ключовим у системі, призначеній для управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції, тобто HACCP
Читайте про Порядок організації харчування в закладах освіти. Що змінили та які моделі можете обрати – у статті
Ухвалено Кодекс усталеної практики для проєктування харчоблоків у закладах освіти. Коли він набуде чинності та що передбачає – у матеріалі.
У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.