Вчителі можуть отримати свої сертифікати про проходження сертифікації

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що документи про проходження сертифікації вже доступні в особистих кабінетах

Документ про проходження сертифікації

Як провести тарифікацію педагогів

7 грудня 2022 року в кабінетах учасників з’явилися сертифікати про успішне проходження сертифікації педпрацівників молодших класів. Цьогоріч 1 171 вчитель початкових класів пройшов сертифікацію.

Таку інформацію зазначили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Для того, щоб отримати свій документ вчитель має зайти на вкладку «Сертифікат» в кабінетіучасника сертифікації.

«Зауважуємо, що підтвердженням видачі сертифіката є наявність відповідної інформації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), яку Український центр оцінювання якості освіти 8 грудня 2022 року передає до ЄДЕБО», — акцентували в УЦОЯО.

Окрім того, успішне проходження сертифікації може бути зараховане вчителю як проходження чергової чи позачергової атестації.

Варто зауважити, що відповідно до частини 5 статті 61 Закону України «Про освіту» вчитель, який пройшов сертифікацію, має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20% ставки протягом строку дії сертифікату.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді