Випускники 2023 року замість ЗНО складатимуть НМТ

МОН розглядає проведення мультитесту як альтернативу традиційному ЗНО у 2023 році

Заміна ЗНО на НМТ у 2023 роціЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Міністерство освіти та науки  розглядає проведення національного мультипредметного тесту як альтернативу традиційному ЗНО у 2023 році.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. 

Як він повідомив, причиною відмови від ЗНО є перешкоди щодо його організації та проведення, а також неможливість охоплення тестуванням потенційних вступників до українських університетів, які тимчасово перебувають за кордоном.

Зокрема, освітнє відомство не може планувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі через безпекову складову та труднощі логістики.

Завдяки цьому, національний мультипредметний тест буде удосконалений.

Тестові завдання укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів.

Проте остаточне рішення про зміну формату проведення вступних випробувань буде ухвалено після прийняття відповідного закону, що є компетенцією Верховної Ради.

Міністерство освіти і науки надасть більше інформації після внесення законопроєкту на розгляд до парламенту та оприлюднить проєкт Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році для громадського обговорення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді