У МОН назвали законодавчу базу сфери освіти, сформовану за останні роки

У Міносвіти розповіли про законодавче врегулювання сфери дошкільної, загальної середньої, позашкільної та інклюзивної освіти протягом останніх років

Законодавче врегулювання сфери освітиЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Сфера дошкільної, загальної середньої, позашкільної та інклюзивної освіти охоплює значну частину здобувачів освіти України та створює передумови для їхнього розвитку та подальшого навчання.

Насамперед, у 2020-2022 роках освітнє відомство основну увагу спрямовувало на забезпечення доступу до якісної освіти та створення безпечних і комфортних умов навчання у закладах освіти.

Таким чином, за цей час спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій забезпечено прийняття низки важливих змін до законів України у сфері освіти, а саме було прийнято 22 законодавчі ініціативи. Вони регулювали наступні питання:

  • здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19);
  • забезпечення безкоштовним харчуванням дітей у закладах освіти;
  • трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу, механізмів, формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти;
  • удосконалення науково-методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури;
  • функціонування інтегрованих інформаційних систем у сфері освіти;
  • надання державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану.

Окрім того, уряд прийняв значний перелік актів, важливих для створення безпечного доступного інклюзивного освітнього середовища та забезпечення здобуття якісної освіти. Тим самим урегулювавши, забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з ООП та процес організації інклюзивної освіти в навчальних закладах.

Також за цей період було внесено значну кількість змін до постанов Кабінету Міністрів України. Завдяки чому, було оновлено структуру інклюзивно-ресурсних центрів; створено державну установу «Школа супергероїв»; реорганізовано діяльність закладу дошкільної освіти.

Варто зазначити, що наразі Міністерством освіти та науки заплановано багато напрямів роботи для подальшого розвитку сфери освіти в Україні.  

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді