У ВР хочуть змінити кваліфікаційні вимоги до директора УЦОЯО

Парламентарі пропонують підвищити кваліфікаційні вимоги до директора УЦОЯО

Вимоги до директора УЦОЯО

Як провести тарифікацію педагогів

Парламентарі пропонують підвищити кваліфікаційні вимоги до директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Документ із таким змістом зареєстровано у Верховній Раді та направлено на розгляд парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Мета відповідного законопроєкту внесення змін до деяких законів у сфері освіти щодо закріплення на законодавчому рівні кваліфікаційних вимог до директора УЦОЯО.

Як зазначили автори законопроєкту, якими виступають представники кількох політичних фракцій та депутатських груп, директор УЦОЯО повинен мати стаж роботи у сфері освіти (оцінювання якості освіти) щонайменше 10 років, а також досвід управлінської роботи щонайменше 5 років.

Наразі порядок призначення директора та його повноваження визначені Положенням про Український центр оцінювання якості освіти. Однак документом не визначені жодні кваліфікаційні вимоги до директора Центру.

Окрім того, відповідно до міркувань авторів, це створює ризики для зайняття цієї посади особою без належної кваліфікації, знань та досвіду.

«Це зі свого боку ставить під серйозну загрозу якісну та ефективну роботу Центру й існування зовнішнього незалежного оцінювання як інституту загалом», — акцентують автори документу.

Передбачається, що оновлений законопроєкт у разі його прийняття забезпечить якісну та ефективну роботу Українського центру оцінювання якості освіти.

Насамперед реєстрація законопроєкту є реакцією депутатського корпусу на нещодавнє призначення на посаду директора УЦОЯО Едуарда Цируліка, який до цього часу очолював відділ з організації корпоративного управління Національного авіаційного університету.

Варто зазначити, що інформація про призначення Цируліка була оприлюдена наприкінці жовтня представником Кабінету Міністрів у парламенті Тарасом Мельничуком з посиланням на відповідне рішення уряду.

Станом на 08 листопада текст розпорядження КМУ поки не оприлюднений.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді