Як організовуватиметься освітній процес під час відключення електрики

Освітній процес у школах буде підлаштований під графіки відключення електропостачання

Електрика під час навчання

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Освітній процес у школах буде пристосований під графіки відключення електропостачання.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет щодо залежності закладів освіти від регулярного відключення електрики у деяких регіонах країни.

Як він зауважив, наразі склалася некомфортна ситуація для організації освітнього процесу, адже переривання уроків у будь-якому випадку шкодить якості освітнього процесу.

«Саме сьогодні ми збиралися з директорами департаментів освіти і науки. Ми працюємо з Міненерго для того, щоб утворити чіткі графіки відключення і під це підлаштувати освітній процес. У багатьох школах ми сьогодні переходимо на змінність навчання враховуючи графіки відключень. Старша школа це друга зміна, молодша — перша. Зсунули трошки графіки початку навчання з 8 години на 9-ту в залежності від графіків відключення», — акцентував очільник освітнього відомства.

Окрім того, міністр освіти наголосив, що при цьому значна роль в організації освітнього процесу зараз відводиться батькам.

«Сьогодні для того, щоб дитина встигала опанувати освітню програму велика роль батьків, щоб теж якимось чином допомогти дитині», — повідомив Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді