В Україні посилюють карантинні заходи: як це відобразиться на освіті

Нові карантинні обмеження встановлені через суттєве збільшення навантаження на лікарні

Як вакцинувати дитину під час пандемії COVID-19

На території України спостерігається стрімке зростання кількості хворих на коронавірус COVID-19, що спричинило значне навантаження на лікарні та лікарів. Через таку негативну ситуацію урядом було запроваджено нові карантинні обмеження та встановлено карантин вихідного дня.

Насамперед, на всій території країни скасовується адаптивний карантин і встановлюється загальнодержавний карантин з обмеженнями, що діяли за попереднього варіанта карантину на територіях із «помаранчевим» рівнем небезпеки.

У Кабінеті Міністрів зазначають, що метою посилення карантинних заходів стало зупинення ланцюга передачі хвороби серед населення.

Під час дії запроваджених протиепідемічних заходів буде заборонено проведення масових культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю більше ніж 20 осіб.

Зокрема, заборонено відвідувати заклади освіти групам, кількість яких перевищує 20 осіб, окрім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої і мистецької освіти.

Також під заборону підпадають відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої і мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває понад 50% персоналу й здобувачів освіти.

Окрім того, додатково буде діяти карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Таким чином, до обмежень вихідного дня додатково буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива лише торгівля навинос чи доставку.

Під забороною прийом відвідувачів у ТРЦ і інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування, паливом, лікарськими засобами та медичними виробами, ветеринарними препаратами і кормами.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді