МОН роз’яснило особливості дозарахування на місця держзамовлення

МОН України рекомендує вищим навчальним закладам надавати рекомендації до зарахування на вакантні місця державного замовлення не раніше 18.00 години 10 серпня 2015 року для того, щоб не перешкоджати реалізації прав абітурієнтів. Про це йдеться у листі МОН «Щодо рекомендацій до зарахування» від 10.08.2015 № 1/9-381

МОН України рекомендує вищим навчальним закладам надавати рекомендації до зарахування на вакантні місця державного замовлення не раніше 18.00 години 10 серпня 2015 року для того, щоб не перешкоджати реалізації прав абітурієнтів. Про це йдеться у листі МОН «Щодо рекомендацій до зарахування» від 10.08.2015 № 1/9-381.

У листі зазначено, що відповідно до п.1 розділу XVII Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році, приймальна комісія анулює раніше надані рекомендації вступникам, які до 18.00 годин 10 серпня не виконали вимог для зарахування, та не пізніше 18 години 12 серпня надає рекомендації до зарахування на вакантні місця державного замовлення вступникам за рейтингом із числа рекомендованих до зарахування на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб.

Рекомендація до зарахування надається вступникам без урахування того, чи була цим особам надана рекомендація до зарахування на навчання за кошти державного замовлення в іншому вищому навчальному закладі чи на іншій спеціальності, чи ні.

Рішення щодо участі вступника у конкурсі на навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб з числа тих, яким було анульовано рекомендацію до зарахування на навчання за державним замовленням, приймається за заявою вступника, що подається до приймальної комісії вищого навчального закладу (п.2 розділу XVII Умов прийому).

Відповідна заява пишеться в довільній формі та долучається до особової справи вступника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді