Київ приєднався до мережі міст UNESCO, що навчаються

Столицю України включено до Глобальної мережі міст UNESCO, що навчаються впродовж життя

Столиця України Київ

Як провести тарифікацію педагогів

У вересні 2022 року у штаб-квартирі UNESCO ухвалено рішення щодо включення Києва до Глобальної мережі міст UNESCO, що навчаються (UNESCO Global Network of Learning Cities).

Відповідна мережа має на меті розвиток навчання впродовж життя (Lifelong Learning) у світі.

Зокрема, у спільноті UNESCO зауважують, що навчання впродовж життя — це світовий тренд, який допомагає формуванню людського капіталу, тобто високоосвічених громадян будь-якої країни.

Як відзначила директорка столичного Освітнього Хабу Марії Богуслав, у сучасному світі найцінніше — це люди.

«Саме за них йде боротьба на глобальному рівні. І дуже важливо Україні, особливо в умовах війни, зберегти та примножити свій людський капітал, який стане рушійною силою відновлення країни після перемоги. І Київ як столиця власним прикладом показує, як можна ефективно організувати безперервне навчання, адже знання наразі застарівають дуже швидко, і їх треба постійно оновлювати у всіх сферах», — наголошує директорка Освітнього Хабу в Києві.

Варто зазначити, що Освітній Хаб міста Києва — це територія можливостей для кожного, де можна безкоштовно оволодіти найзатребуванішими навичками для успішного працевлаштування та відкриття власного бізнесу, вивчати українську та іноземні мови, а для підлітків — визначити власні здібності до професій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді