Школи перейдуть на ведення електронних журналів

Ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть відмовитись від паперових

ЗБЕРЕЖІТЬ ДОПИС НА FACEBOOK, ЩОБ НЕ ЗАГУБИТИ

Школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, уже найближчим часом зможуть відмовитися від паперових журналів.

Про це йдеться у повідомленні МОН.

Як управляти репутацією закладу: ЧЕК-ЛІСТ

За інформацією Міністерства, для можливої відмови шкіл від паперових журналів будуть підготовані відповідні зміни до низки нормативно-правових документів.

МОН вже розпочало проєкт із пілотування безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів і щоденників.

Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. Усі отримані від учителів та адміністрацій шкіл зауваження будуть опрацьовані та враховані при налаштуванні системи. Після завершення цього етапу державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам на безоплатній основі.

Переваги широкого застосування електронних щоденників зможуть відчути й батьки, які в режимі онлайн бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі вчителів тощо.

«Нове програмне забезпечення розроблене на базі державної модульної системи АІКОМ, яка відома багатьом освітянам як інструмент зі збору освітньої статистики. Система має доволі зручний та зрозумілий для освітян інтерфейс. Ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до низки нормативно-правових документів», – зауваєують у Міністерстві освіти і науки.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді