Вивчення творів російських авторів є обов’язковим

У МОН розповіли, що вивчення творів російської літератури буде обов'язковим у шкільній програмі

Програма зарубіжної літератури 15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

Твори російських авторів будуть обов'язковими для вивчення в шкільній програмі. Якщо батькам чи учням не подобаються твори, які затверджено програмою, їх все одно доведеться вивчати.

Таку інформацію повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрій Кононенко.

Це стосується творів Гоголя, Булгакова та Короленка, які Міносвіти вирішило залишити в шкільній програмі.

«Що стосується курсу зарубіжної літератури, то там є твори, які вивчаються текстуально. Наприклад, Гоголь, Короленко і Булгаков вивчаються текстуально, обов'язково. Всі діти повинні вивчати ті твори, які записані в програмі, — «Ніч перед Різдвом», «Ревізор», «Шинель» Гоголя, «Сліпий музикант» Короленка та «Собаче серце» Булгакова вивчаються текстуально. А є твори, які вивчаються за вибором, серед них «Бабин Яр» Кузнєцова та «12 стільців» Ільфа та Петрова», — зазначив представник МОН.

Незважаючи на те, що в творах російської літератури українці показані в ненайкращому світлі, а автори вживають слова «хохол» і «хохляцький», відмовитися від вивчення учні не зможуть.

«У нас система освіти не побудована таким чином, що щось я хочу вивчати і вивчаю, а інше — не хочу і не вивчаю. Так не може бути! Навчальна програма написана для всіх. І якщо написано, що твори вивчаються текстуально, то вони вивчаються текстуально, і крапка!» — акцентував Юрій Кононенко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді