Початок 2015/2016 навчального року: організовано і безпечно

Наказ МОН України від 12.08.2015 № 872: «Органи управління освітою та керівники навчальних закладів мають вжити заходів щодо якісної підготовки навчальних закладів до організованого початку 2015/2016 навчального року, забезпечення належного стану цивільного захисту учнівської та студентської молоді»

МОН України оприлюднило наказ «Про підготовку та організований початок 2015/2016 навчального року в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах» від 12.08.2015 № 872.

Відповідно до наказу,  до 31 серпня має бути завершено набір учнів до 1-х та 10-х класів.

У наказі йдеться про те, що до початку навчального року має бути забезпечено раціональне комплектування інших класів навчальних закладів.

Органи управління освітою та керівники навчальних закладів мають організувати урочисте проведення Дня знань та перших уроків 1 вересня 2015 року.

Як повідомлялося раніше, тему першого уроку вчитель визначає самостійно відповідно до принципів Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді (лист від 24.07.2015 № 1/9-354).

Згідно з наказом, до 1 жовтня 2015 року  у навчальних закладах потрібно завершити ремонт котелень, їх реконструкцію та підготовку тепломереж до роботи в осінньо-зимовий період. А також, вжити заходів щодо енергозбереження.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді