Субвенції на НУШ і Спроможну школу: регіони можуть використовувати кошти

Відповідні рішення Уряд ухвалив 29 квітня 2020 року

Після змін до Державного бюджету 2020 вдалося зберегти фінансування ключових програм МОН, як-от субвенції на Нову українську школу та програму «Спроможна школа для кращих результатів».

Порядок моніторингу якості освіти: вивчаємо за 5 хвилин

« стартувати з використанням коштів двох урядових субвенцій на розвиток школи. <...> Зокрема, субвенція НУШ враховує забезпечення необхідним обладнанням і навчальними матеріалами класів, які продовжують пілотувати новий Державний стандарт початкової освіти», – зазначила Любомира Мандзій.

1 млрд 60 млн грн субвенції на НУШ надає можливість продовжити реформу початкової школи та дасть змогу її учням у вересні 2020 року розпочати навчання у належно обладнаних класах.

Субвенція місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» передбачає 500 млн грн фінансування. Ці кошти призначено на завершення будівництва, закупівлю обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях. МОН отримало всі проєкти та пропозиції з областей. Проте через зміни до загального фонду субвенціі перелік проєктів, які отримають фінансування, буде погоджений комісією після затвердження розподілу бюджетним комітетом ВРУ.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді