Субвенції на НУШ і Спроможну школу: регіони можуть використовувати кошти

Відповідні рішення Уряд ухвалив 29 квітня 2020 року

Після змін до Державного бюджету 2020 вдалося зберегти фінансування ключових програм МОН, як-от субвенції на Нову українську школу та програму «Спроможна школа для кращих результатів».

Порядок моніторингу якості освіти: вивчаємо за 5 хвилин

« стартувати з використанням коштів двох урядових субвенцій на розвиток школи. <...> Зокрема, субвенція НУШ враховує забезпечення необхідним обладнанням і навчальними матеріалами класів, які продовжують пілотувати новий Державний стандарт початкової освіти», – зазначила Любомира Мандзій.

1 млрд 60 млн грн субвенції на НУШ надає можливість продовжити реформу початкової школи та дасть змогу її учням у вересні 2020 року розпочати навчання у належно обладнаних класах.

Субвенція місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» передбачає 500 млн грн фінансування. Ці кошти призначено на завершення будівництва, закупівлю обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях. МОН отримало всі проєкти та пропозиції з областей. Проте через зміни до загального фонду субвенціі перелік проєктів, які отримають фінансування, буде погоджений комісією після затвердження розподілу бюджетним комітетом ВРУ.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді