Уряд презентував план виходу з карантину

Згідно із цим планом, заклади освіти відновлять роботу тільки на 4-му етапі, коли буде повний контроль над осередками захворювання

Як перевести педагогів-пенсіонерів на строкові трудові договори

«З 11 травня, я сподіваюся, ми розпочнемо перший етап виходу з карантину, коли ми послабимо певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери. Дамо дозвіл на роботу магазинів оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами тощо», – сказав прем’єр-міністр.

Наступний етап виходу з карантину – це той етап, коли почне знижуватися рівень захворюваності і почнуть вивільнятися від хворих медичні заклади.

«Третій, четвертий і п'ятий етапи – це фактично завершення карантину. Крім цього є так звані червоний, помаранчевий, жовтий, зелений рівні – це коли ми зможемо розумними заходами управляти в тих точках, де виникають спалахи. Це окремі території, міста, області, райони», – зазначив Денис Шмигаль.

Відповідно до слів Шмигаля, громадський транспорт запускатимуть поетапно і з обмеженнями: «Це так звана економіка недоторканності: соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту і, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити в цьому році точно, можливо й в наступному».

Своєю чергою, на думку головного санлікаря Віктора Ляшка Україна може перейти від першого етапу одразу до третього або четвертого. Це відбудеться, якщо швидко знижуватиметься кількість хворих на коронавірус.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді