Карантин в закладах освіти: закривають школи, садочки, кінотеатри

Починаючи з 12 березня у по всій території України запроваджують карантин.

З 12 березня на всій території України оголошують карантин на три тижні. Закривають заклади освіти та обмежують масові зібрання.

Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Кабміном запропоновано ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Як не «коронувати» організм новою інфекцією

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Нагадаємо, що напередодні у відеозверненні Віталій Кличко зазначив, що хоча в Києві не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, влада столиці вирішила не чекати й убезпечити мешканців міста.

«Із тим, наскільки глобальний сьогодні світ, і з тією динамікою, з якою розповсюджується епідемія коронавірусу, існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації в столиці», - сказав Кличко.

Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів. З 12 березня запроваджуються наступні заходи в Києві:

  • тимчасово обмежується освітній процес та забезпечуємо дистанційне навчання в закладах загальної та вищої освіти. В мистецьких, спортивних школах. У дитячих садочках міста.
  • обмежується проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, інших заходів. Кінотеатри скасують сеанси. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг молах. У торгових центрах - посилений контроль.

Громадський транспорт поки працюватиме в звичному режимі. Крім того, він нагадав, що вчора ввечері в Київ надійшли швидкі тести на діагностування коронавірусу.

Уряд сьогодні може запровадити карантин у навчальних закладах на всій території України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38588

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді