Визначено процедуру відшкодування державних коштів, витрачених на підготовку фахівців

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок відшкодування коштів державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців

Визначено процедуру відшкодування до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на оплату послуг із підготовки фахівців з числа громадян України, які навчалися за державним замовленням у вищих навчальних закладах, але з деяких причин не завершили навчання за певним ступенем освіти (постанова КМУ 26.08.2015 № 658).

Дія документа поширюється на осіб, які починаючи з 1 вересня 2015 року будуть повторно здобувати вищу освіту за державним замовленням у державних або комунальних вищих навчальних закладах.

Розрахунок коштів, що підлягають відшкодування особою, здійснюється за певною формулою.

У разі наявності підстав для зарахування особи для повторного здобуття вищої освіти за державним замовленням керівник відповідного ВНЗ має видати наказ про зарахування та встановити строк відшкодування не пізніше 10 робочих днів з дня початку навчального року.

Вищий навчальний заклад, до якого зарахований студент, за його бажанням може здійснити зарахування кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи, за якими студент атестований за попереднім місцем навчання.

Особа відшкодовує кошти через вищий навчальний заклад, до якого зарахована для повторного здобуття вищої освіти за державним замовленням, на окремо визначений спеціальний реєстраційний рахунок.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді