У Львові працюють над створенням першої дейзі-бібліотеки для незрячих

У межах проекту «Перша дейзі-бібліотека» презентовано 11 навчальних посібників для школярів та студентів iз вадами зору

У Львові обласний осередок «Української спілки інвалідів — УСІ» у межах проекту «Перша дейзі-бібліотека» планують відкрити бібліотеку для людей iз вадами зору.

За задумом організаторів, бібліотеку укомплектують понад 2 000 книг у форматі дейзі для людей з вадами зору, зосереджуючи увагу на україномовній та навчальній літературі.

DAISY (Digital Accessible Information System) — спеціальний формат аудіокниг, який характеризується високою ступінню стискання, захистом від копіювання і структурованою розміткою та зручною навігацією. Він дає змогу незрячому користувачеві протягом лічених секунд знайти в аудіокнизі потрібний розділ, параграф, сторінку, абзац, фразу.

У межах проекту вже вдалося озвучити 11 шкільних і вузівських підручників, тривалістю 146,26 годин звучання.

«Така дейзі-бібліотека буде доступна на одному з інтернет-ресурсів», — запевняє керівник проекту Оксана Потимко.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді