Музкерівник в тенетах «нету»

Музичні керівники, ви часто «виснете» в мережі? Як використати це з користю для роботи — читайте у свіжому числі журналу «Музичний керівник» № 5, 2018.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Ще недавно педагоги й гадки не мали, як можна прийти в музичну залу з флешкою і показати дітям усілякі «дива» винятково за допомогою техніки. Зараз, щоб провести ефектне відкрите заняття чи свято, пройти чергову атестацію, фахівець мусить володіти засобами ІКТ.

Тож багато музичних керівників вільний час проводять в інтернеті у пошуках матеріалів, підказок, як навчитися користуватися програмами, створювати презентації тощо. Педагоги об’єднуються в онлайн-спільноти, спілкуються в чатах, обмінюються досвідом.

У цьому номері журналу «Музичний керівник» для спраглих на інтернет-знання маємо добірку публікацій, корисних для роботи: про користування мобільним додатком, каналами з YouTube та програмами, які допоможуть перевести надиктований текст у файл для друку.

Наближається літо, тож поволі змінюється формат музичних занять. Вони тяжіють до легкості й невимушеності, адже принаймні зараз можна забути про пишні свята, до яких треба вивчити силу-силенну пісень і віршів. Те, що потрібно зараз педагогові, — забавлянки та ігрові танці. Їх можна провести як у залі, так і на майданчику. Скористайтеся добіркою від авторів-практиків.

Літо — це ще й гаряча пора відпусток. Щоб не провести довгоочікуваний відпочинок за монітором, не забудьте спланувати його. А як отримати належні відпускні виплати й нічого не втратити — підкаже фахівець рубрики «Запитання-відповідь».

Тож насолоджуйтеся післясмаком бузкових ароматів і готуйтеся вириватися з тенетів «нету» — літо того варте!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тиждень музики для дітей в дитсадку

Задовольніть дитячий «музичний апетит» за допомогою «Тижня музики». Організуйте його у співпраці вихователя-методиста, вихователів, практичного психолога, інструктора з фізкультури і музичного керівника.
11481

Як використовувати цифрові технології в роботі музичного керівника

З курсом «Оптимізація роботи музичного керівника засобами ІКТ» ви опануєте цифрові ресурси для роботи з нотами, аудіо та відеоматеріалами. Також навчитеся вести власний ютуб-канал, працювати з онлайн-ресурсами для комунікацій.
3260

Сценарії свят у дитячому садку

Ми знаємо, де шукати сценарій свята для дошкільників. Збережіть добірку і користуйтеся у будь-яку пору року
63072

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді