Усе про писанку для дошкільників

У цьому числі журналу «Методична скарбничка вихователя» до вашої уваги — ігри, вправи, завдання для самостійної діяльності дітей, розроблені на основі різножанрових творів — казок і легенд, віршів і оповідань, крізь які велично «прокотилася» писанка

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Для кожного українця писанка — це оберіг, символ добра, цінний спадок предків. Тож, плануючи тематику літературних проектів, ми не могли оминути увагою такий важливий символ Великодня.

«Стільки стрілося у писанці! Казка, пісня, материнська колискова, росяна стежка дитинства, вінок першого кохання, мудрість старості…». Так писав про знане на весь світ великоднє яєчко Михайло Стельмах.

На картках картотеки в підрубриці «Справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів. У підрубриці «Центри розвитку» шукайте практичні матеріали для роботи з дітьми у різних центрах розвивального середовища: центрі математики, науки, мови, здоров’я, творчості, театру, гри.

Кольорові сторінки першого числа містять такі матеріали:

  • асоціативна карта «Писанка» та завдання для самостійної діяльності
  • майстер-класи з розпису писанок та виготовлення й оздоблення великодніх яєць з паперу, ниток, у техніці декупаж
  • ілюстрацію для обговорення, створена за змістом казки Зірки Мензатюк «Писанка».

Наближення одного з найсвітліших християнських свят — Великодня — чудовий привід поговорити з дітьми про доброту й милосердя. Адже Великдень тому й називають «великим днем», бо він символізує перемогу добра над злом, зародження надії й радості. Докладніше про те, як у передпасхальні дні допомогти дошкільникам засвоїти важливі моральні цінності — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 03/2018. Також у цьому числі подаємо заняття з англійської мови, що дасть змогу ознайомити дітей із закордонними традиціями святкування Пасхи.

Любі колеги, нагадуємо, що в журналі «Методична скарбничка вихователя» триває конкурс «Майстер-клас у системі освітньої роботи з дошкільниками». Зазирніть до своєї професійної скарбнички — можливо, там уже накопичилося чимало розробок на цю тему. Успіхів!

У попередньому номері — Вірші бувають різними

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4295

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді