Емоції біля пульта

Вийшло жовтневе число журналу «Музичний керівник»

Методики раннього розвитку зазвичай пропонують розвивати IQ дитини — вчать логічно мислити, читати й рахувати. А про емоційний інтелект не згадують. Хоча доведено: саме він істотно впливає на те, чи буде людина успішною й виходитиме «емоційно сухою» з неприємних ситуацій

Музика — органічний простір для набуття дитиною емоційного досвіду. Тож розвивати емоційний інтелект можна на музичних заняттях вже у дитячому садку. Як саме — читайте в журналі «Музичний керівник» № 10/2017.

Емоційний інтелект вихованців усвідомлено розвиває спеціаліст з Орф-педагогіки Світлана Фір. Ексклюзивні поради від неї, ігри та завдання читайте в журналі. А ще — статтю від педагогів творчої лабораторії з музикотерапії — «Школа почуттів»: конспекти занять на цілий рік із дітьми та їхніми батьками.

Жваві емоційні відгуки викликав прийнятий нещодавно Закон України «Про освіту». На педагогів чекають істотні зміни. Дізнатися про нововведення щодо професійного розвитку можна вже в цьому числі зі статті Ірини Романюк «Атестація VS Сертифікація».

Пропонуємо забезпечитися матеріалами до новорічних свят. На журнальних шпальтах: свято Миколая з елементами циркової терапії, Новий рік із Дідом Морозом, який із зарюмсаного перетворюється на веселого, подорож у Королівство новорічного часу.

P. S.: Не забувайте про сторінку «Корисні додатки», де збережені матеріали, що не увійшли до журналу.

У попередньму числі — Як музичному керівникові не прогледіти «золотий шанс»

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Зі скількома групами працює музичний керівник на ставку

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Активності для дошкільнят

Влітку діти охочі до експериментів та відкриттів. Скористайтеся цим і проведіть для старших дошкільників літню розвагу на свіжому повітрі: з рухливою грою за методикою Карла Орфа, віршами, піснями, іграми і квітковим дизайном
20396

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді