Літнє оздоровлення

Про організацію літнього оздоровлення дошкільників, адаптацію дітей до дошкільного закладу, майстер-клас як форму роботи з педагогами та багато іншого — у журналі «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 6/2017

Улітку в дошкільних закладах триває робота, розпочата в навчальному році. Однак зазвичай на літній період складають окремий план заходів. Важливим блоком цього плану є фізкультурно-оздоровча робота. Про функції працівників дошкільного закладу в літній період та форми роботи з дітьми, які найліпше організовувати, — у журналі «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 6/2017.

Як організовувати роботу з розвитку рухової активності дітей раннього віку — також читайте в червневому числі.

Безпосередній вплив на здоров’я дошкільників має харчування. Аби довести дітям шкідливий вплив деяких продуктів харчування на їхній організм, педагоги-дошкільники радять провести досліди. Про це й стаття.

Ознайомлювати дошкільників із природою найліпше під час прогулянок. Як організувати пізнавальні прогулянки та на що звернути увагу дошкільників, радять фахівці.

У цьому числі журналу також — добірка матеріалів щодо адаптації дітей до дошкільного закладу. Поради для вихователя, як завоювати довіру батьків та поводитися з малюком. Також педагоги діляться досвідом організації консультативно-інформаційного центру «Малятко» для батьків. А на найпоширеніші запитання батьків відповідає практичний психолог.

Також у червневому числі:

  • пам’ятка для інструктора з фізкультури «Заняття з плавання для дошкільників: про що потрібно пам’ятати»
  • пам’ятка для педагогів «5 заборон для дітей у басейні»
  • пам’ятки для вихователя-методиста «Майстер-клас від А до Я: чек-ліст», «Покажіть клас, або Що потрібно знати про майстер-клас»
  • тест для самодіагностики «Літній оздоровчий період у дошкільному закладі»
  • інформаційні стенди «Операція «аплікація»: від підготовки до реалізації», «Що посієш, те й пожнеш, або Праця дошкільників у природі»
  • ідеї щодо відзначення в дошкільному закладі Свята жнив
  • конспект інтегрованого заняття «Як «народжується» хліб» до Свята жнив для дітей старшого дошкільного віку.

У попередньому номері — Лялька як персона

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72922

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді