Дитинство як цінність

Теми:
Редакція прагне, аби ви насправді мали час на звершення. Публікації журналу дають змогу практичному психологу якнайлегше і найвдаліше виконувати фахові завдання. Зокрема, ергономічно вибудувати свою роботу в літній період

Скориставшись статтями в рубриці «Консультація» журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» № 05/2017, ви вправно проведете групові консультації для батьків. Наприклад, як у тривалій поїздці уникнути бунту дитини від нудьги. Збираючись у подорож, дорослі здебільшого забувають узяти із собою радість пізнання нового, яка допоможе дитині не знудитися в дорозі. Звісно, універсальних рекомендацій не існує, але є кілька простих способів, що допоможуть захопити дитину. Напередодні літнього періоду батьки будуть вдячні за влучні підказки.

Професійне зростання — це щоденне завдання й відповідальна місія практичного психолога. Запрошуємо вас ознайомитися з третьою темою дистанційного навчального курсу. Зверніть увагу, що тема «Психологічна концепція розвитку невротичних розладів особистості дитини дошкільного віку» представлена у двох статтях.

У травневому числі продовжуємо розкривати своєрідність розвитку психічних функцій у дошкільників. Цього разу розглядаємо становлення вольової сфери дитини. Зокрема, аналізуємо умови, що сприяють формуванню свідомої волі в дитини і адекватність дій дорослих щодо цього.

Шановні колеги, бажаю успіхів на шляху професійного самовдосконалення.


З повагою
Тетяна Гурковська,
головний редактор

У попередньому номері — Звітність практичного психолога

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якщо в групі новенька дитина

У ваш дитсадок завітало багато дітей з числа внутрішньо переміщених або на час оздоровчого періоду. Для них все не так, як удома: суворіший розпорядок дня, незнайомі дорослі й діти, незвичні вимоги. Але головна відмінність — розлучення з мамою. Усе це може викликати в дитини напруження і навіть тривожність.
4103

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1770

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді