Про повагу та весняне свято

Шановні колежанки, психологині! Усе більше українських мовознавців пропонують уживати назви осіб за професією відповідно до статі працівника. Отож не забуваймо, що ми — насамперед жінки. А людям, які намагаються відмінити наше свято, зашореність та «розруха в головах» заважають відділити минуще та тлінне від суті — поваги до Жінки

Тож, любі читачки журналу «Практичний психолог: Дитячий садок», щиро вітаю вас із весняним святом жіночності та ніжності. Бажаю тепла і затишку у ваших родинах, витримки, терпіння, впевненості й натхнення в буремному світі та професії, а також справжніх чоловіків поруч. Саме так, адже без чоловіка — сильного, мудрого, витриманого — нам, жінкам, складно бути щасливими.

Щасливими ми бажаємо бачити і своїх доньок та онучок, синів і онуків. Тож маємо подбати про їхнє яскраве й благополучне дитинство. А для цього слід ураховувати статеві відмінності, які проявляються в поведінці, реакціях, уподобаннях дитини. Гендерні особливості розвитку хлопчиків і дівчаток — тема березневого числа журналу. Знання цих відмінностей допоможе вам адекватно вибудувати розвивальну роботу з дитиною та просвітницьку — з вихователями й батьками. Адже і хлопчик, і дівчинка заслуговують на вияв поваги до їхньої статі.

Березневе число продовжує також цикл статей, які розкривають своєрідність розвитку психічних функцій у дошкільників. Цього разу розглядаємо становлення уваги дитини, визначаємо чинники, які можуть її стимулювати і, навпаки, притлумити.

Особливу увагу редакція журналу завжди приділяла питанням професійного зростання читачів — до вашої уваги друга тема дистанційного навчального курсу. Також нагадуємо, що триває прийом робіт на конкурс «Дитина раннього віку: пізнаємо індивідуальність». Переможці конкурсу отримають цінні подарунки, а найліпші роботи опублікуємо в журналі. Редакція щиро бажає і слухачам курсу, і учасникам конкурсу творчої наснаги.

Вас знову і знову непокоять питання, щодо оплати праці та посадових обов’язків. Експерти журналу докладно роз’яснюють тонкощі розв’язання кожного з них, аби ви були компетентними не лише у фахових аспектах, а й у соціально-економічних. Тож і надалі чекаємо від вас запитання на електронну адресу редакції — psyholog@Експертус.com.ua. Ми завжди допоможемо вам розібратися у складних ситуаціях.

Із повагою та вітаннями
головний редактор
Тетяна ГУРКОВСЬКА

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді