Дошкільні заклади створюватимуть на базі ВНЗ

МОН України звертається до вищих навчальних закладів з проханням створити умови для роботи дошкільного закладу (групи/центру розвитку) на базі ВНЗ (гуртожитків).

Про це йдеться у листі МОН України від 11.07.2016 № 1/9-356.

Відповідне прохання зумовлено нагальною потребою у розширенні мережі дошкільних закладів. За даними Держстату, у січні 2016 року в Україні налічувалося 14 тис. 813  дошкільних закладів, що не повною мірою забезпечує потребу населення на дошкільну освіту. На сьогодні на 100 місцях виховується 117 дітей, а в черзі на влаштування до ДНЗ перебуває понад 90 тисяч дітей.

Як зазначено у листі, Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів передбачено нові, спрощені вимоги до дошкільних закладів (груп), відкритих у тому числі в житлових та нежитлових приміщеннях. Головна вимога — створити відповідне навчально-виховне середовище для організації роботи дошкільного закладу (групи/центру розвитку) дітей. Можливі різноманітні варіанти встановлення тривалості роботи таких груп, у тому числі — з короткотривалим перебуванням.

МОН України просить розглянути можливість про прийняття рішення та повідомити про це до 10 серпня 2016 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді