В Україні з’явиться «зелена школа»

Першу екошколу в Україні будують на базі Антонівської ЗОШ № 21 у передмісті Херсона за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндії та НЕФКО в межах проекту «Північна ініціатива гуманітарної підтримки та енергоефективності». Відкриють її вже на початку нового навчального року

Чому ж школа буде «зеленою»? Ні, не лише через колір стін будівлі. Передусім тому, що її будівництво відбувається з урахуванням новітніх технологій енергозбереження. Так, заклад обладнають сучасною системою рекуперації повітря. Це допоможе влітку зберігати у класах прохолоду, а взимку — тепло. Водночас сонячні батареї, розміщені на даху, забезпечать навчальний заклад додатковим джерелом електроенергії.

Відвідувати таку школу в новому навчальному році зможуть удвічі більше дітей, ніж раніше — до 200 учнів. Окрім звичних для українських шкіл приміщень, таких як класи (їх буде сім), читальна та актова зали, у «зеленій школі» передбачені й такі приміщення, як спальня, ігрова кімната. Туалетну кімнату обладнають душовими кабінами.

Такі екошколи давно не дивина у Фінляндії, тож і каркас майбутнього навчального закладу доставили в Україну саме звідти. Ця збірна конструкція може перебувати в експлуатації до ста років.

«Ми не лише хочемо якісно виконати свою роботу, а й поділитися з Україною власним досвідом і знаннями. «Зелена школа» — втілення екологічного мислення. Поки що такий проект — єдиний в Україні, але, сподіваюся, не останній», — зазначає посол Міністерства закордонних справ Фінляндії Юхані Тойвонен.

Зауважимо, що вартість проекту становить 5,5 млн грн. Фінансування будівництва нового навчального закладу з фінською стороною розділила Херсонська міська рада, надавши для втілення проекту 2 млн грн.

Першоджерело: http://day.kyiv.ua/uk/article/den-ukrayiny/u-hersoni-buduyut-pershu-v-ukrayini-zelenu-shkolu

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді