Про тривалість і структуру навчального року у школах

Упродовж червня цього року Міністерство освіти і науки України неодноразово отримувало запити та листи від батьків учнів, учителів та журналістів щодо начебто продовження навчального року до 1 липня. Тож надано офіційне роз’яснення щодо цього питання.

Передусім у МОН зауважують, що жодного рішення щодо продовження або скорочення тривалості навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах у 2016 або 2017 році не приймали. А цьогорічний лист МОН «Про структуру навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів» в цьому питанні не відрізняється від минулорічних. Судячи з усього, вчителі, батьки та журналісти не зовсім правильно трактували зміст цього листа.

Тож МОН нагадує, що у статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999 № 651-XIV сказано:

«Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань — 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Структуру навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлює загальноосвітній навчальний заклад у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.

Режим роботи загальноосвітній навчальний заклад визначає на основі нормативно-правових актів та за погодженням з відповідним органом державної санітарно-епідеміологічної служби».

Упродовж червня у загальноосвітніх навчальних закладах можуть проходити державна підсумкова атестація, шкільні практики, екскурсії, і все це традиційно є частиною навчального року.

Міністерство повідомляє, що таку саму структуру навчального року планують зберегти і в 2016/2017 навчальному році.

Першоджерело: офіційний сайт Міністерства освіти та науки України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді