Педагоги столиці проходитимуть курси підвищення кваліфікації у новому форматі

В Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка проходили інструктивно-методичні наради, під час яких презентовано новий формат курсів підвищення кваліфікації для педагогічних працівників Києва

Курси підвищення кваліфікації освітян столиці відбуватимуться по-новому уже з 2016/2017 н.р.. Суть нововведень полягає у запровадженні накопичувальної кредитно-модульної системи (ECTS). При цьому 50% від загальної кількості модулів педагогам пропонуватимуть пройти на вибір.

Згідно з наказом Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 15.06.2016 № 540 «Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників і керівників навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році в Київському університеті імені Бориса Грінченка» педагог спільно з керівником навчального закладу зможуть вибудовувати індивідуальну освітню траєкторію, обираючи навчальні модулі відповідно до власних потреб та запитів навчального закладу.

Обов’язкова частина курсів підвищення кваліфікації, зміст якої відповідає основному педагогічному навантаженню, триватиме 5 днів — із понеділка по п’ятницю.

Відповідно до основного педагогічного навантаження педагог опрацює модулі обов’язкової частини (із фаху), загальною вагою 2,5 кредита (ECTS). Ще 2,5 кредита освітянин добиратиме, опрацьовуючи вибіркову частину курсів. Загалом педагог має обрати 5 модулів (заходів), вагою 0,5 кредита кожен.

Заняття вибіркової частини відбуватимуться у формі лекцій, тренінгів, майстер-класів, подіумних дискусій тощо. Проводитимуть такі заходи переважно у другій половині дня. Утім, зауважили в ІППО, освітяни матимуть змогу відвідувати вибіркові заходи як очно, так і за очно-дистанційною чи дистанційною формами навчання.

Останній освітній кредит педагог отримуватиме, успішно виконавши випускну роботу. Тему випускної роботи потрібно буде обрати під час реєстрації на проходження курсів підвищення кваліфікації. Працювати над випускною роботою можна буде одразу після реєстрації — обрана тема буде зафіксована в направленні. Виконані роботи педагоги надсилатимуть куратору курсів.

Ще однією важливою особливістю цьогорічних курсів підвищення кваліфікації є створення Єдиного електронного ресурсу випускних робіт педагогів, який буде повністю відкритим для переглядів.

У ІППО повідомили, що електронна реєстрація на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2016/2017 н.р. триватиме з 15 серпня по 20 вересня 2016 року. Відповідальні від навчальних закладів особи спільно з педагогами, які проходитимуть курси підвищення кваліфікації, зможуть зареєструватися в Системі реєстрації та обрати модулі вибіркової складової навчання.

Звертаємо вашу увагу, що докладну інформацію про курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників Києва у 2016/2017 н.р. можна отримати на сайті ІППО — http://ippo.kubg.edu.ua/.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53178

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
34125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді