На всеукраїнському освітньому форумі «Простір GROW UP» обговорили розвиток дошкільної освіти

Із 15 по 17 червня проходив всеукраїнський освітній форум «Простір GROW UP», на якому працівники дошкільної освіти з різних регіонів України розглянули проблеми дошкільної освіти, стратегічні напрями діяльності дошкільних навчальних закладів та питання модернізації освітнього процесу.

Всеукраїнський освітній форум проведено за ініціативи Всеукраїнського громадського об’єднання «Асоціація працівників дошкільної освіти» та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти. Організатором форуму виступила кафедра дошкільної освіти Бердянського державного педагогічного університету.

У форумі взяли участь голова правління Всеукраїнського громадського об’єднання «Асоціація працівників дошкільної освіти» Ніна Омельяненко, директор Інституту соціально-педагогічної та колекційної освіти Бердянського державного педагогічного університету, кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Казанцева, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри дошкільної освіти Бердянського державного педагогічного університету Лариса Зайцева, а також науковці і педагоги з різних куточків України.

На всеукраїнському освітньому форумі «Простір GROW UP» обговорили розвиток дошкільної освіти

Під час заходу Тамара Панасюк, начальник відділу дошкільної освіти Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України, відвідала навчально-виховний комплекс «Капітошка» та дошкільний навчальний заклад «Веселка» міста Бердянська.

У своєму виступі на форумі представник Інституту модернізації змісту освіти Тетяна Носачова аргументувала актуальність проблеми національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку, окреслила основні завдання освітньої роботи та підходи до такого виховання в умовах організованого дитинства.

До всеукраїнського заходу традиційно долучився і напрям «Експертус: Освіта» Цифрового видавництва Експертус. Зокрема, Катерина Алєксєєнко, головний редактор електронних продуктів напряму «Експертус: Освіта», провела майстер-клас на тему «Онлайн-сервіси для керівників дошкільних навчальних закладів».

На всеукраїнському освітньому форумі «Простір GROW UP» учасники розглянули актуальні питання дошкільної освіти. Зокрема, йшлося про:

  • допомогу дитині у подоланні психологічного напруження під час навчання;
  • методи арт-терпії у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами;
  • запровадження інтерактивних форм співпраці вихователів та батьків;
  • розвиток мислення дітей дошкільного віку під час формування елементарних математичних уявлень.

Задля вирішення проблем в організації управління освітяни вирішили впроваджувати сучасні інформаційно-комунікативні технології у діяльності керівників дошкільних навчальних закладів.

Першоджерело: сайт Інституту модернізації змісту освіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді