Учні отримають атестати вчасно

Теми:
У МОН України відбулася нарада щодо виготовлення атестатів і свідоцтв про освіту для випускників 9-х та 11-х класів

Цьогоріч документи про освіту видаватимуть за старою процедурою, щоб усі учні мали змогу вчасно їх отримали. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Є реальна загроза не видати вчасно документи випускникам. Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу, в яку мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з’ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше — під час роботи з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!», — повідомила Лілія Гриневич.

«Ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію. Вартість документів буде значно здешевлена», — наголосила міністр.

Лілія Гриневич також наголосила на необхідності руйнування монополії і старих схем. «Вважаю, що бази даних освіти мають бути в державній, а не в приватній власності, але не можна ставити експерименти на дітях, змінюючи процедури видруку атестатів за два місяці до випускних».

Вона зазначила, що одразу по закінченні навчального року буде розпочато зміни в роботі з базами даних освіти. «Будуть проведені прозорі конкурсні процедури і в спокійному — не авральному! — режимі запроваджені необхідні зміни», — запевнила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді