Державне замовлення на IT-фахівців збільшать цьогоріч на 23%

У 2012 році держзамовлення на IT-фахівців збільшать практично на чверть. Обсяг прийому за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра за кошти державного бюджету за напрямами підготовки для IT-галузі в порівнянні з 2011 роком збільшено на 2609 місць.

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту планує  збільшити державне замовлення на підготовку фахівців з інженерно-технічних напрямків.

Про це повідомила прес-служба МОНмолодьспорту.

Як повідомив повідомив директор департаменту вищої освіти профільного відомства Юрій Коровайченко, планується збільшити держзамовлення за такими спеціальностями як: «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Комп'ютерні науки», «Інженерна механіка», «Гірник», «Металургія», «Комп'ютерна інженерія», «Машинобудування», «Теплоенергетика», «Харчова технологія та інженерія», «Легка промисловість»,  «Транспортні технології» та ін.

За даними Коровайченка, в 2012 році молодших фахівців в рамках державного замовлення готуватимуть 107 підлеглих вузів.

«Буде збільшено державне замовлення і на підготовку IT-фахівців», ― запевнили у МОНмолодьспорту.

Обсяг прийому за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра за кошти державного бюджету за напрямами підготовки для IT-галузі в порівнянні з 2011 роком збільшено на 2609 місць або на 23,4% ―з 10671 місць в 2011 році до 13280 місць в 2012 році. Держзамовлення буде збільшений за такими спеціальностями як «Інформатика», «Системний аналіз», «Комп'ютерні науки», «Програмна інженерія», «Комп'ютерна інженерія», «Системна інженерія», «Автоматизовані і комп'ютерно-інтегровані технології», «Мікро-та наноелектроніка», «Телекомунікації», «Безпека інформаційних і комунікаційних систем», «Системи технічного захисту інформації», «Управління інформаційною безпекою».

«Підготовку гуманітарних фахівців Міносвіти має намір сконцентрувати в профільних вищих навчальних закладах. Фахівців з «Права» за державні гроші будуть готувати юридичні академії і класичні університети, економічних фахівців ― економічні, класичні та технічні університети», ― наголосили у відомстві.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді