Батькам нагадали, які необхідно брати документи у подорож з дітьми

Укрзалізниця вирішила нагадати пасажирам, які планують свої подорожі залізничним транспортом із дітьми до 14 років, про обов’язковість наявності оригіналів документів, які підтверджують вік дитини, «для уникнення непорозумінь під час поїздки залізничним транспортом».

Перевозити дітей залізничним транспортом можна тільки при наявності оригіналу документа, що підтверджує вік дітей.

Про це повідомила прес-служба Укразалізниці.

Укрзалізниця вирішила нагадати пасажирам, які планують свої подорожі залізничним транспортом із дітьми до 14 років, про обов’язковість наявності оригіналів документів, які підтверджують вік дитини, «для уникнення непорозумінь під час поїздки залізничним транспортом».

«Пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування», ― сказано у повідомленні прес-служби. Також вказано, що про це зазначено у пп. 2.28, 2.29 «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України».

Зокрема, у п. 2.28. зазначено, що «діти   до   14  років  допускаються  до  перевезення  в пасажирських поїздах тільки в супроводі дорослих», а у п.2.29. сказано, що «пасажир,  який перевозить дитину до 14  років,  повинен мати  оригінал  документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його  особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування».

«Правила перевезень неодноразово зазнавали змін, і норма про обов’язковість наявності оригіналу документа для підтвердження віку дитини була введена з 22 липня 2011 року», ― розповіли у відомстві.

В Укрзалізниці також нагадали, що придбати дитячий квиток дозволяється на підставі копії документа, що підтверджує вік дитини. Діти до 6  років перевозяться безкоштовно, але якщо пасажир перевозить двох і більше дітей, то право безкоштовного проїзду має лише одна, а для решти необхідно придбати квитки, на який  діє знижка 75% вартості квитка дорослого пасажира.  

Провідник повинен перевірити наявність проїзних документів та інших супровідних, у тому числі і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, найперше при посадці пасажирів у поїзд.

Окрім того, в Укрзалізниці прокоментували ситуацію, яка активно обговорювалася у мас-медіа останніми днями. Так, одна з пасажирок їхала поїздом Харків ― Херсон. Документів на 1,5-річного сина і 3,5-річну доньку у неї не було, через що провідниця вирішила висадити її з вагона на найближчій станції Біла Криниця, яка знаходиться, фактично, в полі. При цьому провідниця посилалась на Витримку з правил перевезення пасажирів і багажу, який керівництво роздало лише кілька днів тому і наказало суворо дотримуватися цих правил.

«У зв’язку із розповсюдженою у ЗМІ інформацією про висаджування пасажирів із дітьми під час поїздки через відсутність оригіналу документа, підтверджуючого вік дитини, Укрзалізницею проводиться службове розслідування», ― запевнили у відомстві.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді