Українські дівчата вибороли перші місця на чемпіонаті Європи з черлідингу

Переможниці ― юні луганчанки перемагають вже втретє. Спочатку були Париж, Прага, тепер ― Амстердам. У цьому році дівчатка підтвердили свій рівень серед представниць більше двадцяти країн ― а це три тисячі учасників. Сильними суперниками України виявилися Норвегія, Німеччина і Росія.

Луганські дівчата у складі команди Donbass All Star вибороли перші місця на чемпіонаті Європи з черлідингу.

Міжнародні змагання проходили два дні: спочатку доросла група, наступний день ― молодіжна. Команда юніорів Donbass All Star черговий раз завойовує на чемпіонаті Європи перші місця. Колектив складається з десяти учасників: два з Донецька, вісім ― луганські таланти.

Для того, щоб поїхати в Європу, необхідно досягти першості на Всеукраїнському чемпіонаті. Юні луганчанки перемагають вже в третій раз ― спочатку були Париж, Прага, тепер ― Амстердам. У цьому році вони підтвердили свій рівень серед представниць більше двадцяти країн ― це три тисячі учасників. Сильними суперниками України виявилися Норвегія, Німеччина і Росія.

«Це вже сильна група дітей, всі 1999 року народження. Вони були відібрані на Чемпіонаті України, який проходив у лютому в Харкові. Ці діти перемогли, і вони стали учасниками чемпіонату Європи, тобто вони самі гідні», ― зазначила головний тренер команди Олена Плешакова.

Настя Северина, капітан команди Donbass All Star розповіла про жагу перемоги: «Це багато, це не лише хобі, це дуже важливо. Ми багато тренуємося, намагаємося завжди перемогти. Так, ми переживали, так як була 21 країна ― дуже важливі змагання. Боялися програти, оскільки впродовж 2010-2011 року ми вже ставали чемпіоном, і якщо б програли, було б прикро».

На чемпіонаті команди змагалися в двох напрямках: черлідінг-джаз і черлідінг-помпон. У джазі поєднуються елементи художньої гімнастики і хореографія. Помпон ― вправи з предметами, запальна акробатика. Виступи були командні і більш складні ― парні. Олена Плешакова, заслужений майстер спорту і тренер команди, говорить, що рівень черлідингу зростає з кожним роком, суперники все сильніше.

У 2013 році чемпіонат пройде в Швеції.

Довідка. Черлідінг ― це вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді