Чим пахне космос?

В NASA вирішили зайнятися відтворенням «космічного запаху», але вже на Землі, і навіть найняли для цих цілей спеціального співробітника.

Американські вчені нарешті дізналися, який насправді запах у космічного простору.

Втім, відповіді людей, що побували на орбіті, тільки спантеличили фахівців. За словами астронавтів, космос пахне м’ясом і металом.

«Коли я був на МКС(Міжнародна космічна станція ― ред..), я відчував аромат прожареного стейку, запах гарячого металу і зварювальних аерозолів», ― описав свої відчуття один з членів експедиції на Міжнародну космічну станцію Тоні Антонеллі. За його словами, такий запах важко з чимось порівняти.

Його колега Томас Джонс, повернувшись з МКС, розповів, що крім перерахованих Антонеллі запахів, він на борту станції постійно відчував чисте повітря, непорівнянний ні з чим, а також присмаки «слабкого їдкого запаху», що чимось нагадував сірку. Інший астронавт ― Дон Петтіт ― додав: «Кожен раз, коли я вмикав насоси відкачування у шлюзів, відкривав кришку люка, специфічний запах лоскотав мій нюх».

В NASA після заяв астронавтів вирішили зайнятися відтворенням «космічного запаху», але вже на Землі, і навіть найняли для цих цілей спеціального співробітника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді