Вчені дізналися, чим відрізняється мозок обдарованих людей

Результати нового дослідження констатують глобальний мозковий зв’язок як новий підхід до розуміння людського інтелекту.

Вчені знайшли новий спосіб, як дізнатися про розумові здібності людини. Про новий метод не знають настільки ж добре, як про IQ-тести, проте у майбутньому його можна цілком використовувати для визначення рівня інтелекту людини.

Дослідники намагалися знайти відповідь на запитання: які чинники відрізняють мозок виключно розумної людини від мозку середнього за інтелектуальними характеристиками індивідуума? У процесі свого дослідження вони підтвердили свої підозри. Розмір мозку в цілому відповідає приблизно за 6,7% індивідуальних відмінностей в інтелекті.

Дослідження точно визначило латеральну передлобної кору мозку, область, розташовану відразу за скронею, як критичний центр для високорівневих інтелектуальних процесів, відповідальну за 5% відмінностей в інтелекті між людьми.

І ось тепер у новому дослідженні, проведеному вченими з вашингтонського університету в Сент-Луїсі, припустили, що ще 10% індивідуальних відмінностей інтелекту можна пояснити силою нейронних шляхів, що з’єднують ліву латеральну передлобної кори з іншим мозком.

Результати цього дослідження доводять глобальний мозковий зв’язок як новий підхід до розуміння людського інтелекту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді