Літня школа для прийомних батьків відкрилася на Львівщині

Літня школа приймає 60 учасників ― це прийомні батьки, разом з рідними та прийомними дітьми та батьки-вихователі разом із своїми вихованцями, а також 6 соціальних працівників.

Заняття у літній школі проходитимуть цього тижня до 10 серпня у мальовничому куточку Турківщини Львівської області, у селі Явора.

Про це повідомив директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян, передала прес-служба Львівської ОДА.

В заняттях Літньої школи щоразу  брали участь різні сім’ї. Цього року участь в заході візьмуть сім’ї з Буського, Городоцького, Дрогобицького, Жидачівського, Жовківського, Мостиського, Пустомитівського, Радехівського, Сколівського, Сокальського, Старосамбірського районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ). За одну зміну Літня школа приймає 60 учасників ― це прийомні батьки, разом з рідними та прийомними  дітьми та батьки-вихователі разом із своїми вихованцями, а також 6 соціальних працівників. 

Протягом шести років підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів у Львівському регіоні здійснюється у формі Літньої школи. Її мета ― підвищити рівень компетентності прийомних батьків, батьків-вихователів з питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей.

Під час Літньої школи батьки відвідують заняття, на яких обговорюються основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ), мають можливість обговорити та оцінити шляхи їх вирішення, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи, добре відпочити разом зі своїми  дітьми та іншими сім’ями.

Довідка. Станом на серпень у Львівській області створено 89 прийомних сімей, у яких виховується 131 дитина, та 21 ДБСТ, у яких виховується 141 дитина.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді