У МОЗ переконують, що регіони отримують необхідні медикаменти

Процес забезпечення регіонів необхідними лікарськими засобами і виробами медичного призначення прискорюється: збільшуються обсяги поставок, розширюється номенклатура поставок.

За підсумками державних закупівель 2012 року продовжується здійснення поставок. Процес забезпечення регіонів необхідними лікарськими засобами і виробами медичного призначення прискорюється: збільшуються обсяги поставок, розширюється номенклатура поставок.

Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

Протягом минулого тижня відповідно до укладених договорів 2012 року здійснено поставок на понад 68 млн. гривень.

Зокрема, на уповноважені державні підприємства МОЗ України відповідно до укладених договорів поставлено імунобіологічні препарати (вакцини Інфанрикс, Пентаксим), лікарські засоби для лікування онкологічних хворих дорослого (Темозоломіди) і дитячого віку (Темозоломіди, Посаконазол), для лікування серцево-судинних захворювань (рентгенконтрасна ізоосмолярна йодовмісна речовина), для лікування і профілактики ВІЛ/CНІДу (Лопінавір/Ритонавір, Дарунавір), хронічних вірусних гепатитів (рекомбінантний інтерферон альфа), а також для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію та вроджений гіпотеріоз (набір реактивів). Найближчим часом, вже з наступного тижня, поставлені на державні підприємства медикаменти будуть розвезені до лікувально-профілактичних закладів регіонів.

Разом із тим, за аналогічний період заклади охорони здоров’я областей вже забезпечили лікарськими засобами для лікування онкологічних хворих дорослого віку (Ритуксимаб, Екземестан, Трастузумаб, Цисплатин), для лікування онкохворих дітей (Циклоспорин, Іматініб, Лінезолід), фактором згортання крові ІХ для лікування гемофілії.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді