Школа навчить етикету та догляду за волоссям

Курс за вибором «Корисні навички» покликаний допомогти школяреві у спілкуванні із ровесниками та дорослими, сприятиме встановленню міжособистісних стосунків, забезпечить самостійність у прийнятті рішень та вирішенні щоденних побутових питань.

Наступний навчальний 2012/2013 рік навчальному обіцяє бути цікавим: планується впровадити  курс за вибором для учнів 8, 9, 10 або 11-х класів ­­― «Корисні навички».

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Спеціалісти вирішили, що «Корисні навички» необхідні школярам задля підвищення ефективності навчання, допомоги учням у оволодінні навичками, що дозволяють адаптуватися до вимог життя у сучасному суспільстві, розвитку здатності до прийняття самостійних рішень.

У МОНмолодьспорту також наголосили, що опанування курсу допоможе школяреві у спілкуванні із ровесниками та дорослими, сприятиме встановленню міжособистісних стосунків, забезпечить самостійність у прийнятті рішень та вирішенні щоденних побутових питань, формуватиме уміння справлятися з емоціями та стресами.

«Вивчення курсу має відбуватися за модулями, розробленими вчителями, методистами, районними та міськими управліннями освіти. При доборі модуля для вивчення важливими чинниками будуть зацікавленість більшої частини учнів класу та можливість залучення до участі у вивченні програми курсу батьків», ― сказано у повідомленні.

Під час навчання передбачається використання тренінгового підходу та практична спрямованість тематики кожного модулю.

Ідея впровадження курсу ґрунтується на кращому педагогічному досвіді. Як зазначили у міністерстві, уже близько десяти років у школах практикується викладання факультативних курсів у ряді навчальних закладів України. Зокрема йдеться про курси за вибором: «Мовний етикет», «Основи ландшафтного дизайну», «Основи перукарської майстерності», «Здорове харчування», «Основи мистецтва макіяжу», «Вирощування квітів та догляд за ними», «Зберігання продуктів» тощо.

У свою чергу міністерство запропонує як зразок різні модулі, наприклад, «Культура споживання їжі. Етикет за столом», «Догляд за волоссям», «Технологія малярних робіт» тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді