Понад 10 тисяч додаткових місць у дитсадках створять в Києві за 2 роки

Сьогодні у столиці функціонують 684 ДНЗ різних типів і форм власності. У них виховується майже 95 тисяч юних киян. Проте існуюча мережа дошкільних навчальних закладів не задовольняє потреби міста у повному обсязі. Загалом у столичних дитсадках на 100 місць припадає 112 дітей.

Протягом наступних двох років у столиці створять понад 10 тисяч додаткових місць у дошкільних навчальних закладах.

Про це заявив глава КМДА Олександр Попов.

«Кожного року число дошкільнят у середньому збільшується на 3-4 тисячі осіб. Тому нам потрібен чіткий план вирішення проблеми ― створення додаткових місць у дитсадках. Місто повинно активізувати роботу у цьому напрямі і працювати на попередження виникнення дефіциту. Я переконаний, що вже протягом наступного року у мережі ДНЗ столиці з’явиться понад 10 тисяч нових додаткових місць», ― зазначив очільник КМДА.

У Головному управлінні статистики інформують, що в останні роки спостерігається позитивна динаміка народжуваності дітей у столиці. Так,  у 2008 році народилось 28,3 тис дітей, у 2009 році ― 31,8 дітей, у 2010 році ― 32,3 тис дітей, у 2011 ― майже 32 тисячі. Тому кількість дітей у садках протягом року збільшується приблизно на 4 тисячі.

Сьогодні у столиці функціонують 684 ДНЗ різних типів і форм власності. У них виховується майже 95 тисяч юних киян. Проте існуюча мережа дошкільних навчальних закладів не задовольняє потреби міста у повному обсязі. Загалом у столичних дитсадках на 100 місць припадає 112 дітей.

До 1 вересня 2012 року у працюючих дитячих садках відновлено 81 групу на 1 600 місць, що рівнозначно 7 дошкільним навчальним закладам проектною потужністю 12 груп, 220 місць кожний. Найближчим часом мережу дошкільних навчальних закладів буде збільшено на понад 3 000 місць, а до 2015 року заплановано відновлення роботи 38 дошкільних навчальних закладів.

 «У столиці працює багато приватних дошкільних закладів. Не секрет, що рівень підготовки дітей у них дещо відрізняється від державних. Однак наразі немає жодного механізму чи програми підтримки цього напряму. Та відповідальність за надання освітніх послуг несе міська влада, не залежно від форми власності навчальних закладів, тому  можливі шляхи співпраці у секторі приватних навчальних закладів необхідно відпрацювати», ― сказав Олександр Попов. Він доручив спеціалістам вивчити це питання протягом двох місяців.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді